Для хасидів вул. Бєлінського в Умані хочуть перейменувати на Рабі Нахмана

17:57, 06.09.2016

Умань готується до прильоту хасидів. (Фото з архіву.)

Приємний сюрприз для хасидів, котрі незабаром зберуться в Умані, що в Черкаській області, на святкування свого Нового року, зробила паломникам тамтешня громада.

Вона запропонувала перейменувати вулицю Бєлінського на Рабі Нахмана.

Це питання обговорювали на міській комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, котру очолює секретар міської ради Людмила Кирилюк.

Звернення містян щодо зміни назв вулиць і провулків, які не були перейменовані в попередніх етапах, підтримано.  «Якщо ці назви будуть схвалені на засіданні виконавчого комітету і затверджені сесією міської ради, то вулиця Бєлінського носитиме ім’я Рабі Нахмана із Брацлава, вулиця Орджонікідзе називатиметься Благовісною, провулок Орджонікідзе – Приємним, провулок Мікояна – Житнім», – повідомили «УМ» в Уманській міській раді.

До речі, відповідно до розпорядження Уманської міської ради замість старих назв вулиць імені Ворошилова, Будьонного, Калініна, Карла Лібкнехта, Клари Цеткін, Комуністичної, Комсомольської, Колгоспної, Крупської, Косіора, Леніна, Куйбишева, Свердлова, Рози Люксембург, Урицького, Фрунзе, Чапаєва місто збагатилося на вулиці імені Ярослава Мудрого, Небесної сотні, Європейську, Стуса, Батуринську, Козацьку, Сковороди, Терещенків, а ще на Тінисту, Квіткову, Горіхову, Солов’їну, Оксамитову, Бузкову та багато інших, пов’язаних із героїчною історією України та її мальовничою природою.