Гройсман не бачить ризиків для гривні

20:15, 03.09.2016

Гройсман під час святкувань у Вінниці. (Фото зі сторінки Володимира Гройсмана у Facebook.)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає зниження курсу гривні останніми днями лише сезонними коливаннями та прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом.

 

Про це Володимир Гройсман заявив журналістам, під час святкування Дня міста у Вінниці в суботу.

 

«Ситуація буде абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо», - заявив прем’єр-міністр. І додає, що  об'єктивних коливань, які потребували би втручання влади, немає.

 

«Я вважаю, що жодних ринкових підстав для того, щоби українська валюта якимось чином була знецінена немає сьогодні, абсолютно!», - запевняє пан Гройсман.

 

Прем'єр зауважив, що у Національному банку є достатньо валютних резервів. І  підкреслив, що «Україна отримала позитивний сигнал від Міжнародного Валютного Фонду». Тож влада розраховує продовжити співпрацю з МВФ вже у вересні.

 

Пан Гройсман пояснив, що розмір траншу становитиме понад мільярд доларів США.

 

«Ці кошти йдуть сумою у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає у тому числі на зміцнення національної валюти. Україна також має мільярд доларів кредитних гарантій Сполучених Штатів Америки, які будуть спрямовані до держбюджету та враховані у його дохідній частині», - наголосив прем’єр.

 

Нагадаємо, що 2 вересня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку на закритті торгів встановилися на рівні 26,62-26,69 гривні за долар.

 

Зауважимо, що саме цього дня грошовій одиниці незалежної України – гривні – виповнилося 20 років.

 

Нацбанк на 5 вересня знизив офіційний курс гривні на 2 копійки та встановив на рівні 26,63 гривні за долар.