Пекін ратифікував Паризьку угоду з клімату

11:06, 03.09.2016

Всекитайські збори народних представників офіційно ратифікували Паризьку угоду із боротьби зі зміною клімату вранці у суботу. Ратифікація угоди Китаєм означає, що у майбутньому країна мусить скоротити використання вугільної енергетики. Адже наразі КНР є світовим рекордсменом за обсягом шкідливих викидів.

 

Про це повідомиляє китайське державне інформаційне агентство «Сіньхуа».

 

Відповідне рішення було ухвалено на закритому засіданні Постійного комітету парламенту КНР після тижневого обговорення.

 

Зазначимо, що Паризьку хартію підписали представники понад 170 країн. Хартія  передбачає зобов'язання держави скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, а також не допустити глобального потепління до 2100 року на понад 2 градуси за Цельсієм.

 

У неділю, 4 вересня, в китайському місті Ханчжоу відкривається саміт «великої двадцятки». За очікуваннями, під час саміту Китай і Сполучені Штати, які є другою за обсягом викидів парникових газів в атмосферу країною, повинні спільно оголосити про ратифікацію угоди.

 

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп раніше висловлював намір відмовитися від Паризької угоди у разі своєї перемоги на виборах. Він мотивував це тим, що Китай на той момент не ратифікував цю угоду.