Вантажівка під Броварами протаранила колону велосипедистів: один загиблий, решта в лікарні

07:22, 02.09.2016

12-річний підліток загинув на місці наїзду.

Вантажівка під Броварами на повній швидкості збила колону з 9 велосипедистів, які поверталися з тренувальної поїздки.

Це сталося напередодні, проблизно о пів на 7 вечора, недалеко від села Скибин Броварського району, що на трасі Київ-Чернігів. У результаті 12-річний хлопець загинув, двоє перебувають у важкому стані в лікарні, ще шестеро лікують забої. 

Усі постраждалі діти - студенти Броварського вищого училища фізичної культури, які подорожували разом з тренером. 

12-річний студент загинув одразу. Шансів вижити у нього не було, розказують очевидці: фура протягнула дитину по трасі кільканадцять метрів.

Відомо, що хлопчина родом із Донецької області, буквально напередодні батько привіз його у Бровари, в училище резерву. Наразі невідомо, чи займався він раніше в місцевому училищі чи вперше приїхав сюди.
 
Ще один студент та 34-річний тренер потрапили до реанімації. Пізно увечері стало відомо, що тренер - в дуже важкому стані, на допомогу місцевим лікарям виїхали столичні медики. "Тенер у дуже важкому стані, другому пацієнту видалили селезінку, його стан задовільний", - повідомив Лев Парцхаладзе, перший заступник голови Київської обласної держадміністрації.

Стан здоров'я решта шести підлітків-потерпілих лікарі оцінюють як некритичний - вони відбулися забоями.
 
Усі постраждалі від наїзду студенти училища - хлопці та дівчата 2000-2004 року народження. Більшість з них родом з Донецької та Луганської областей, ще одна дитина - з Чернігівської, сам тренер - місцевий, з Броварів.

Фура, яка збила велосипедистів, зареєстрована під болгарськими номерами. За попередньою інформацією, 22-річний водій заснув за кермом. Усього було дві фури, за кермом яких були водії болгари - батько і син.
 
Про наїзд правоохоронці відразу повідомили консула держави Чехії, де зареєстрований водій.