Унаслідок нічної перестрілки на Закарпатті поранені 4 людини

12:20, 31.08.2016

У ніч на 31 серпня у селі Нижня Апша Тячівського району Закарпаття виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину з вогнепальної зброї.

 

Унаслідок стрілянини чотири людини отримали вогнепальні поранення. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

 

"У ніч на середу в селі Нижня Апша Тячівського району виник конфлікт між двома групами чоловіків, що переріс у стрільбу з вогнепальної зброї. На окраїні села група жителів Мукачевого намагалися з’ясувати стосунки з жителями Тячівського району, що займаються контрабандою сигарет через «зеленку» з України в Румунію. За попередніми даними, причина конфлікту в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини одержали з Мукачевого, однак не розрахувалися за них, оскільки втратили товар при переправлянні через кордон», – йдеться у повідомленні прес-служби Москаля.

 

Один із місцевих, що стояв збоку, витягнув із машини пістолет-кулемет іноземного виробництва й відкрив хаотичний вогонь по приїжджих. Усього було випущено понад 20 куль.

 

У конфлікті брав участь чинний депутат районної ради від "Єдиного центру".

 

Поліція Закарпаття повідомила, що в результаті в лікарню з пораненнями потрапили 4 жителів Мукачева, Мукачівського та Свалявського районів віком 20-36 років. Найважчий стан 36-річного мукачівця, який отримав вогнепальне поранення живота та грудної клітки.

 

Особи практично всіх учасників конфлікту вже встановлені, їх розшукують. 
 
 
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «замах на вбивство», слідство триває.