День села на Сумщині закінчився п'яною бійкою: 5 - в лікарні, ще 5 - за ґратами

08:44, 29.08.2016

У Липоводолинському районі Сумської області побилися жителі двох сіл, внаслідок чого п'ятеро постраждалих потрапили до лікарні, а ще п'ять - до відділка поліції.

Бійка виникла біля місцевого клубу в селі Саї Липоводолинського району. Коли на місце події прибули поліцейські, з'ясувалося, що п'ятьох людей уже доправили до лікарні.

Місцеві пояснили поліцейським, що відзначали день села, коли до клубу на автомобілі під'їхала компанія молодих людей. Спочатку все було добре. Гості розважалися й танцювали, а потім між ними і жителями села виникла бійка. У хід пішли біти. Хтось зробив постріл із травматичної зброї, влучивши одній із дівчат у стопу.

"Зараз постраждалі з травмами голови та кінцівок перебувають у лікарні. Завдяки вжитим заходам вдалося швидко встановити особи хуліганів та затримати їх. Це жителі сусіднього села Беєве. Слідчим вони пояснили, що того дня також святкували - відзначали день народження сина одного з них. Тому, добрячи випивши, згадали про сусідське свято й захотіли продовжити там", - прокоментував подію начальник Липоводолинського відділення поліції Андрій Перелазний.

За його словами, конфлікту можна було б уникнути, якби обидві сторони не були такі п'яні та контролювали свої дії. За фактом хуліганства в поліції відкрили кримінальне провадження.

Щоб запобігти таким бійкам в майбутньому, керівництво обласної поліції проводить робочу зустріч із головою Липоводолинської адміністрації та головами селищних рад, жителі яких стали фігурантами цього скандалу.