На похоронах біля Святогірська схопили 106 кримінальних авторитетів

08:04, 29.08.2016

Коло Святогірська Донецької області Служба безпеки України спільно з Національною поліцією схопили 106 осіб з кримінального середовища, які прибули на похорон "злодія в законі", відомого під псевдо "Льоха Краснодонський".

Як повідомляє СБУ, усіх цих людей затримали "з метою перевірки законності перебування на території України".

"Злочинець, відомий організацією акцій непокори засуджених у виправних колоніях, помер 25 серпня від серцевого нападу через передозування наркотиками", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

При цьому в поліції допускають, що затримані могли злетітися не лише на похорони, але й провести "сходку" на Донбасі. Там розкрили деталі резонансної спецоперації.

"Було організовано ретельну перевірку осіб та транспорту на території курортної зони. Перший кортеж кримінального світу був зупинений ще ввечері. "Злодії в законі" приїхали не з порожніми руками. Під час огляду машин співробітниками поліції було вилучено мисливську рушницю, патрони, біти. 40 осіб були доставлені в Слов'янський відділ поліції для встановлення осіб та перевірки по базах розшукуваних", - йдеться в повідомленні поліції Донецької області.


Ще близько 70 осіб затримали в одному з ресторанів Святогірська, - всі вони раніше неодноразово сиділи за тяжкі і майнові злочини. У кількох людей виявлені при собі наркотики.

Втім, засвітитися на похоронах наважилися далеко не всі ркимінальні авторитети.  "З очікуваних 300 осіб на Донбас прибула тільки половина гостей. Незважаючи на посилену конспірацію, до якої вдалися "вершки" злочинного світу, інші оцінили ризик бути затриманими поліцією. Серед присутніх вже ідентифіковані деякі відомі злодії", - додали в поліції.

Нині оперативники спецслужби перевіряють кожного із затриманих "авторитетів", які в тому числі прибули з Росії, Молдови та тимчасово окупованих територій, на наявність можливих зв'язків з терористами "ДНР / ЛНР".