Біля Ізмаїлу у селі погромили всі будинки ромів через вбивство восьмирічної дівчинки

15:18, 28.08.2016

Роми ще до погромів виїхали з села. (dumskaya.net)

У селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області провели збори і постановили виселити всіх представників ромської національності.

 

На схід села зібралися кілька сотень його мешканців. Вони вимагали від депутатів сільради провести екстрену сесію, яка б підтримала рішення сходу села.

 

Відповідна сесія була проведена відразу ж, і депутати сільради підтримали рішення громади.

 

Напередодні мешканці села розгромили будуинки циган, які тут живуть. Погром розпочався після того, як стало відомо про згвалтування і вбивство восьмирічної дівчинки.

 

При цьому самі роми завчасно встигли залишити село.

 

За даними Головного управління Нацполіції в Одеській області, у вбивстві дівчинки обґрунтовано підозрюється представник ромської національності, який затриманий.

 

Тіло дитини зі слідами насильницької смерті було знайдено в суботу в покинутому будинку на околиці населеного пункту. Поліція залучила кінолога з собакою з Одеси і швидко виявила підозрюваного. 

 

Причини смерті встановлюються. 

 

За даними опитування 2012 року, в Україні найбільша соціальна дистанція спостерігається по відношенню до представників ромської національності. При цьому більшість українців категорично засуджує расову, етнічну і національну дискримінацію як інструмент в руках політиків.