Дніпро вилетіло з фінальної битви за місто-господаря «Євробачення-2017»

16:13, 25.08.2016

Київ і Одеса ще тиждень змагатимуться за проведення у себе в місті «Євробачення-2017». Робоча група організаційного комітету з питань підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення-2017» продовжує уточнювати позиції.

 

Про це повідомив у Facebook генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

 

«Місто (і місце) проведення «Євробачення-2017» не обрано й сьогодні. Два з трьох міст мають значні переваги: Київ та Одеса. Ніс в ніс йдуть. Але й в кожного з них є недоліки. Різні, проте серйозні в обох випадках. Робоча група Оргкомітету продовжує уточнювати позиції», – повідомив Зураб Аласанія.

 

За його словами, доведеться чекати ще тиждень. «Інтрига повністю в дусі Євробачення», – додав він.

 

У Кабінеті міністрів 25 серпня о 15.00 мав відбутися брифінг, на якому планували назвати місто-господаря «Євробачення-2017». Робоча група Оргеомітету так і не змогла вибрати одного фіналіста.

 

Нагадаємо, міський голова Дніпра Борис Філатов називав ганебним чергове перенесення визначення господаря «Євробачення-2017». «Четверте (!) перенесення оголошення міста, що прийматиме "Євробачення-2017". Уся країна втратила майже два дорогоцінні місяці! Сором і ганьба», - написав Філатов на сторінці у Facebook.
 

Оргкомітет планував оголосити результати конкурсу 27 липня, однак тоді відклав ухвалення результату на невизначений термін для проведення додаткової оцінки претендентів.

 

Заявки на проведення конкурсу подали шість українських міст – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон.

 

До фіналу конкурсу на право проведення «Євробачення-2017» вийшли три міста – Київ, Дніпро і Одеса. Інспекція, яка складалася з Оргкомітету та Європейської мовної спілки, провела поїздки в Одесу, Дніпро та Київ.  В інспекції до кожного міста-фіналіста виникли питання.

 

Як зазначили в НТКУ, це і питання щодо наявності та доступності готелів, питання гарантій забезпечення безпеки, але найважливіше, це наявність і готовність арени для проведення конкурсу у визначенний термін.