Міністр МВС удруге за два місяці вигнав начальника Миколаївської поліції

16:01, 25.08.2016

Розігнаний райвідділ Кривого Озера люди тримали в облозі дві доби. (преступности.нет)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив в.о. керівника головного управління Національної поліції України в Миколаївській області Сергія Колесника, який не пропрацював на цій посаді і двох місяців.

Про це міністр повідомив через Facebook з огляду на резонансну смерть жителя селища Криве Озеро під час затримання його поліцією.

"Щодо подій у Миколаївській області в Кривому Озері. Сьогодні ж буде представлено нового начальника обласної поліції", - повідомив Арсен Аваков.

Він обіцяє, що всі замішані в злочинних і протиправних діях підуть під суд, "і ніякої спроби обілити "честь мундира" не буде. 

"Слідство Генпрокуратури, внутрішньої безпеки Нацполіції та суд, переконаний, зможуть швидко і неупереджено встановити всі обставини смерті людини і покарати винних", - зазначив він.

Міністерство відрядило до Миколаївської області голову Нацполіції Хатію Деканоїдзе, яка уже почала призначати нових керівників місцевої поліції.

Так, весь райвідділ Кривого Озера вже розформовано, повідомила вона. Новим керівником призначено патрульного поліцейського, командира роти з Миколаєва Олександра Горпинича.

"У нас є закон і все будуть покарані відповідно до закону. Звертаюся до тих співробітників Національної поліції України, які забули що таке честь. Ми вас дістанемо, а коли дістанемо, покараємо вас і ваших керівників", - запевнила Хатія Деканоїдзе.


Забезпечити порядок у райцентрі, люди якого бунтують другу добу, прикомандировані правоохоронці Миколаєва, Херсона та Одеси, відзначає Деканоїдзе.

Як повідомляла "УМ", у жорстокому вбивстві мешканця Кривого Озера Олександра Цукермана підозрюють трьох співробітників Кривоозерського райвідділку поліції: ц
е старший лейтенант поліції Микола Хоменко, сержант Денис Ляхвицький і сержант Олександр Причипойда.

Головним підозрюваним у вбивстві є водій-поліцейський Ляхвицький. Саме він, за даними слідства, стріляв в Олександра Цукерман з приватного травматичного пістолета.

За даними прокуратури, Денис Ляхвицький уже зізнався у скоєнні злочину і навіть показав, куди викинув пістолет. Ще трьом поліцейський-фігурантам цієї справи підозри поки не пред'явлені. Йдеться трьох колишніх співробітників райвідділку Кривого Озера - Василя Трубаченка, Володимира Лемеху та Романа Богача, які були присутні під час вбивства.

Нагадаємо також, що 24 серпня в селищі Криве Озеро Миколаївської області поліцейські важко побили і пристрелили з трампату 32-річного Олександра Цукермана - це сталося на очах у його матері, дружини а неповнолітніх дітей.

Це вже другий гучний скандал з новою поліцією Миколаївської області. У середині червня Деканоїдзе відправила у відставку голову Нацполіції в Миколаївській області Віталія Гончарова після того, як президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаєва розкритикував бездіяльність правоохоронців у сфері боротьби з корупцією.

Відтоді нового керівника обласного главку поліції призначено не було.