Генпрокуратура продовжує шукати Владислава Каськіва через Інтерпол

15:43, 25.08.2016

Владиславу Каськіву, колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) виставлено "червону картку" Інтерполу, а правоохоронні органи вживають заходів для його екстрадиції до України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, коментуючи слова Каськіва про те, що ніхто його не затримував в Панамі, де він перебуває на відпочинку.

"1 серпня 2016 року Генеральний секретаріат Інтерполу опублікував червону картку про міжнародний розшук з метою арешту та екстрадиції колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Каськіва для притягнення до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства. Каськіва звинувачують у зловживанні службовим становищем і заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, змовою з групою осіб і службовим підробленням.
 
За інформацією прес-служби Генпрокуратури, яка посилається на повідомлення Національного центрального бюро Інтерполу в Панамі, 18 серпня 2016 року Каськіва зупинили на кордоні з Коста-Рикою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді.

"19 серпня 2016 року за клопотанням Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття Каськіва під варту", - йдеться в повідомленні.
 
Також у ГПУ зазначають, що відомство вживає всіх необхідних заходів для екстрадиції Владислава Каськіва, керуючись міжнародним договором між Україною та Республікою Панама 2003 року про видачу правопорушників.
 
У той же час, директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що в Панамі Укрбюро Інтерполу не отримувало повідомлення Каськіва.  "Станом на 25.08.2016 р. інформація про затримання Каськіва В. у Панамі на адресу Укрбюро Інтерполу не надходила", - написав він на сторінці у Facebook.


Нагадаємо, 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Каськіва на території Панами. Того ж дня заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, що Каськів збирався тікати в Коста-Ріку.

Сам Каськів спростував слова Луценка про нібито своє затримання в Панамі. На підтвердження своїх слів він розмістив у  своєму блозі на сайті "Українська правда" фото з панамським поліцейським і свіжою газетою в руках. "Мене ніде не затримували і, тим більше, ніколи не заарештовували ні в Панамі, ні де-небудь ще. Ніякої картки Інтерполу про мене не існує. Інформація про мої "злочини" є лише в побажаннях політично мотивованих українських "правоохоронців". Приводом для події стало звичайне з'ясування панамської міграційною службою мого міграційного статусу при перетині кордону з Коста-Рикою, куди я планував поїхати з друзями та сім'єю", - зазначив він під фото.

19 серпня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт колишнього голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, який перебуває у Панамі за підозру в розкраданні та службовій підробці.

22 серпня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці на Facebook повідомила, що напередодні клопотання про видачу Каськіва вже було передано до МЗС України, і "тепер вже дипломатичними виконавцями зазначені документи будуть направлені панамській стороні".

У 2010-2014 роках Владислав Каськів очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України.