У Дніпрі засяяв найбільший світлодіодний прапор України

13:39, 23.08.2016

Дніпропетровська облдержадміністрація засяяла синьо-жовтими кольорами.

Найбільший світлодіодний Прапор України засяяв на стінах Дніпропетровської облдержадміністрації в ніч на вівторок. Монтували сяючий Прапор близько тижня. Масштабним патріотичним проектом вже зацікавилася Книга рекордів України.

 

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко на офіційному сайті у вівторок.

 

За його словами, День Прапора та День Незалежності України Дніпропетровська облдержадміністрація вже традиційно відзначає неформально. Саме тому стіни адмінбудівлі й перетворилися на велетенський синьо-жовтий стяг за допомогою світлодіодних ламп. Прапор «вмикатимуть» щовечора о 20:00.

 

«І лише наша ОДА сяє кольорами українського Прапора, який видно вночі з висоти пташиного польоту. Це наш подарунок країні до її 25-річчя», - наголосив Валентин Резніченко.

 

 

Сяючий Прапор монтували близько тижня. Його довжина понад 60 метрів, ширина – майже 30 метрів. Для того, щоб засяяла вся будівля ОДА, на фасаді встановили 110 прожекторів, які мають 2 328 світлодіодів.

 

Така кількість світлодіодів претендує на рекорд. Тож Книга рекордів України вже зацікавилася найбільшим світлодіодним Прапором країни. 

 

«Проект дуже цікавий для нас. Однак були деякі технологічні особливості. Жовтих світлодіодів в природі не існує. А будівля мала сяяти синьо-жовтим кольором. Вихід із ситуації знайшли – застосували світлодіоди бурштинового та зеленого кольорів. Вони разом дали жовтий колір», - розповідає керівник підрядної організації Євген Логінов.

 

Підсвітка будівлі ОДА виконана за останніми енергозберігаючими технологіями. Усі світлодіоди споживають електроенергії не більше за звичайний електричний обігрівач чи бойлер. Жодної копійки бюджетних грошей на проект не витратили. Усі роботи виконані приватним коштом.