Газета Клименка донесла Кремлю на кримських татар

21:56, 18.08.2016

Проросійська газета «Вести», яка виходить у Києві і відома своєю антиукраїнською пропагандою, опублікувала статтю, у якій звинувачує організатора блокади Криму Ленура Іслямова у причетності до провокацій на півострові.

 

Фото відповідної статті опублікував у Facebook журналіст Айдер Муджабаєв у четвер.

 

У матеріалі під назвою «Уроки Криму: треба тримати радикалів» йдеться про те, що за даними джерел «Вестей», до групи, яка нібито здійснила «диверсію» у Криму і вбила двох російських військових, «причетний Ленур Іслямов, бізнесмен-татарин, «автор» блокади Криму та один з головних спонсорів Меджлісу».

 

 

Як аргумент видання наводить лише те, що Іслямов напередодні провокації опублікував у Facebook  «войовничий» кримськотатарський прапор на чорному тлі, а також національність двох затриманих «диверсантів», які є татарами.

 

«Українське» ЗМІ висмоктує з пальця «версію», до якої не опустилося жодне російське ЗМІ, включаючи «Лайфньюс». Тобто підказує російській пропаганді, що потрібно «перевести стрілки» на кримських татар – на їхніх лідерів, на Меджліс, який вже заборонений окупаційною владою. І робить це в той момент, коли репресії проти кримських татар в Криму різко посилюються», – обурюється Айдер Муджабаєв.

 

При цьому, журналіст Муджабаєв зазначає, що не може вважати українською газету, яка «належить Клименку, а де-факто є рупором Януковича». І обурюється, що на публікації «Вестей» досі не реагують Мінінформ, Генпрокуратура, СБУ і МВС.

 

Нагадаємо, що скандальні «Вести» мають проросійські погляди і схильні до провокацій. Зокрема, рік тому видання опублікувало до Дня Незалежності карту України без Криму.

 

Вважається, що "Вести" належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку, який належав до так званої "сім'ї Януковича" і втік до Москви після Революції гідності.