Оболонський райсуд Києва знову переніс засідання у справі «Торнадо»

13:43, 16.08.2016

Оболонський районний суд Києва знову переніс закрите засідання щодо справи обвинувачуваних бійців розформованої спецроти «Торнадо». Задля розгляду резонансої справи в суді у вівторок скасували розгляд всіх інших справ, крім справи «Торнадо», а саму будівлю суду оточили правоохоронці.

 

Щоправда прес-секретар Оболонського райсуду столиці Інна Свинаренко уточнила, що  засідання у справі «Торнадо» може продовжитися або 23 серпня, або навіть 17 серпня, у середу, об 11:30.

 

За її словами, обвинувачені «торнадівці» по черзі викликали собі карети швидкої допомоги для медичного огляду. Медики нібито виявили «на око» в одного з підсудних загострення виразки шлунка.

 

«Ця інформація ще уточнюється. У зв'язку з цим судове засідання було відкладено. Дану особу госпіталізовано в лікарню швидкої допомоги. Якщо діагноз буде підтверджений, то судове засідання буде відкладено як мінімум до 23 серпня. Якщо дана особа не буде госпіталізована, засідання продовжиться завтра в той же час», - розповіла пані Свинаренко.

 

Адвокати підсудних зазначили, що у госпіталізованого «торнадівця» була внутрішня кровотеча.

 

Керівник столичної поліції Андрій Крищенко повідомляє, що у вівторок жодних провокацій і сутичок під будівлею суду не було, а на підтримку «торнадівців» прийшло лише 20 чоловік.

 

«Будемо етапувати бійців в СІЗО. Того, хто перебуває в лікарні,будуть охороняти», - підкреслив пан Крищенко.

 

Нагадаємо, що ватажка розформованої спецроти «Торнадо» Руслана Оніщенка та 11 бійців роти звинувачують у згвалтуваннях (у тому числі, неприродним способом), вбивствах, пограбуваннях, вимаганнях, крадіжках, катуванях і викраденні людей.