Гройсман вимагає повноцінно запустити систему електронного декларування

14:03, 15.08.2016

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вимагає у найкоротші терміни прийняти усі рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування.

 

Про це пан Гройсман написав на своїй сторінці у Facebookу понеділок.

 

«Отже, система електронного декларування сьогодні запрацювала, хоча, на жаль, поки тільки у тестовому режимі. Як стверджує НАЗК, програмне забезпечення має достатні програмні модулі для подання, зберігання та оприлюднення декларацій, як цього і вимагає законодавство, і може розпочинати працювати», - зазначає прем’єр-міністр.

 

Володимир Гройсман також повідомив, що за його дорученням Національне агентство України з питань державної служби «зараз проводить службову перевірку щодо встановлення осіб, причетних до того, що система електронного декларування не запрацювала своєчасно».

 

«За її результатами будемо робити висновки. І все одно система електронного декларування в Україні буде!», - наголошує прем’єр Гройсман.

 

Водночас, виконавчий директор громадської організації «Тransparency International Україна» Ярослав Юрчишин заявляє, що електронне декларування запрацювало у понеділок без комплексної системи захисту інформації через свідомий саботаж керівництва Держспецзв’язку та Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК).

 

«Відповідальні за це голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко та голова НАЗК Наталія Корчак, які своїми діями перетворили один з провідних інструментів антикорупційної реформи на фікцію, тому мають бути відправлені у відставку», - вважає пан Юрчишин.

 

За його словами, посадові особи НАЗК та Держспецзв’язку, відповідальні за зрив запуску електронного декларування в належному вигляді, по суті дозволили подальшу безкарну брехню посадовців у деклараціях.