Керівники банку «Михайлівський» ховали золото, валюту і печатки (фото)

16:48, 12.08.2016

Слідчі столичного Главку Нацполіції проводять близько 20 обшуків у перших керівників банку «Михайлівський» у п’ятницю. Банківське керівництво підозрюють в розкраданні 1,5 млрд. грн. і доведенні «Михайлівського» до банкрутства. Голову правління банку затримано. 

 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

 

«Вже вилучили золото, гроші і – найголовніше – сховані документи і печатки. Одному фігуранту вже висунули підозру і він «поїхав» в ізолятор. Анонсую чергове захоплююче шоу в судах», – написав пан Крищенко і оприлюднив фото знайдених цінностей і документів.

 

 

Водночас, як повідомляє прокуратура Києва, у ході спецоперації затримано голову правління банку «Михайлівський». Йому оголошено підозру за фактом розкрадання 870 млн. гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

 

За версією слідства, голова правління разом із невстановленими особами «реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників».

 

Зокрема, лише на основі одного незаконного договору підозрюваний перерахував 870 млн. гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності.

 

Прокуратура не називає прізвище затриманого, водночас, ще донедавна головою правління банку «Михайлівський» був Ігор Дорошенко.

 

Нагадаємо, що у травні 2016 року в банку «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

 

У червні голова Нацбанку Валерія Гонтарева повідомила про оборудки банку «Михайлівський» і попередила керівника банку Ігоря Дорошенка про кримінальну відповідальність, яку можуть понести як керівництво установи, так і акціонери та менеджери.  

 

 

Ключовим власником банку є український бізнесмен Віктор Поліщук, якому належить мережа магазинів побутової техніки «Ельдорадо».

 

У липні Фонд гарантування вкладів почав процедуру ліквідації банку, який працює на ринку України з 2013 року.

 

Фонд гарантування також оприлюднив схеми, які реалізовувались власниками та менеджерами ПАТ «Банк Михайлівський» безпосередньо перед введенням тимчасової адміністрації у банк і подав у правоохоронні органи 4 заяви про вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами банку на суму майже 2 млрд. грн.