У Луганській та Донецькій областях готують масштабні провокації

12:25, 12.08.2016

Терористи планують масштабні провокацї по всій лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях, щоб звинуватити українську сторону у недотриманні мінських домовленостей. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на своїй сторінці у Facebook.
 
"Ворогом плануються масштабні провокаційні дії по всій лінії зіткнення на сході України з подальшим звинуваченням української сторони в недотриманні мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.
 
Розвідники зазначають, що останнім часом противник активно проводить ротацію, поповнює запас зброї, військової техніки та боєприпасів, укріплює фортифікаційні споруди переднього краю.
 
Ворог зосередився на кількох напрямках. На Сєверодонецькому - у районі Калинового та Фрунзе, на Слов’янському - поблизу селища Гольмівське, та донецькому - у напрямку Олександрівки. Завезено боєприпаси передовим підрозділам у напрямках Ясинуватої та Олександрівки, Дебальцевого та Ровеньків. У районах Новоолександрівки, Калинового та Донецька стоять "Гради".
 
Україна надає усі дані розвідки представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм та реактивних систем залпового вогню "Град"
 
Нагадаємо, минулої доби один український військовослужбовець загинув один, семеро отримали поранення.
 
Президент України Петро Порошенко доручив посилити боєготовність ЗСУ в районах адмінкордонів з анексованим Кримом та по всій лінії зіткнення на Донбасі.
 
10 серпня ФСБ Росії заявила, що Міноборони України відправило до Криму кілька груп диверсантів, щоб вчинити терористичні акти. В ході боїв 7 і 8 серпня, як заявили російські силовики, загинув співробітник ФСБ і військовий.
 
Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в переході до терору і пригрозив за нібито підготовку терактів в Криму відповідними заходами.
 
ОБСЄ готова розмістити 9 пунктів контролю на неконтрольованій ділянці кордону, де є ризик поставок озброєнь і перекидання військ найманців, на дорогах і залізничних коліях та на всіх пунктах пропуску. Пункти мають оснастити  засобами відеоспостереження, включаючи інфрачервоні прилади.