На головного люстраторів України завели кримінальну справу

14:31, 11.08.2016
Поліція відкрила кримінальну справу стосовно директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко. Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
 
Головного люстраторів країни підозрюють в наданні недостовірних даних в декларціі про доходи та майно за 2015 рік. Справу було відкрито 2 серпня за статтею "службова фальсифікація". У випадку доведення вини, Тетяна Козаченко може потрапити за грати максимум на три роки, а також не матиме права обіймати певні посади на такий термін.
 
Нагадаємо, Тетяна Козаченко не може пройти люстраційну перевірку з початку листопада 2014 року. 
 
Підставою для відкриття кримінальної справи стосовно Козаченка за статтею 366 Кримінального кодексу України - службове підроблення, стало звернення народного депутата України VIII скликання Сергія Капліна. Він повідомив, що Козаченко не вписала в свою декларацію відомості про квартиру в центрі Києва площею 300 кв.м, яку вона придбала в 2014 році.
 
21 квітня співробітники правоохоронних органів провели обшуки в квартирах Козаченко, а також у її заступника. Ініціював перевірку глава Мін'юсту Павло Петренко в зв'язку з підробкою документу про звільнення від люстрації колишньої заступниці начальника головного управління Державної фіскальної служби в Києві Анни Ігнатенко. Пізніше під час обшуку у самої Ігнатенко правоохоронці знайшли оригінал підробленого листа від імені Мін'юсту, що дає їй "люстраційну індульгенцію".