ФСБ лякає Крим нападом українських терористів

17:03, 10.08.2016

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що попередила теракти поблизу міста Армянськ в анексованому Криму, які, як стверджують у відомстві, готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-служба ФСБ.
 
Російські спецслужби стверджують, що на місці зіткнення з підозрюваними у тероризмі знайдено 20 саморобних бомб, протипіхотні та магнітні міни, гранати та іншу зброю, яка нібито перебуває на озброєнні Збройних сил України. А при затриманні підозрювані у тероризмі чинили опір, загинув співробітник ФСБ.
 
Як заявляє ФСБ, ліквідована ціла агентурна мережа ГУР Міноборони ЗСУ. Затримані - громадяни України та Росії, які допомагали готувати теракти, дають свідчення. Один із затриманих, який нібито є організатором терактів, 39-річний мешканець Запорізької області Євген Панов, як стверджують у російській спецслужбі, працює на українську розвідку. Цілями терактів були важливі об'єкти інфраструктури Криму. 
 
Українська сторона називає інформацію ФСБ про теракти провокацією. "Ця інформація не відповідає дійсності і є провокацією", - сказав міністр оборони Степан Полторак. Він пов'язує поширення такого роду інформації необхідністю російських спецслужб відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу.
 
Нагадаємо, Росія заявила, що в ніч на 8 серпня нібито запобігла двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" бійців спецпідрозділів Міноборони України. 
 
На закиди Москви також відповіли у СБУ. "Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити", - цитує слова радника глави СБУ Юрія Тандита агенція "Інтерфакс-Україна".
 
Нагадаємо, уже кілька днів росіяни загострюють ситуацію в Криму, окупованому Кремлем весною 2014 року. 9 серпня російські окупанти довели до абсурду звичайну потребу подорожуючих в’їхати-виїхати до або з півострова, зупиняючи робту пунктів пропуску "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар" на адміністративній межі півострова.


Раніше окупаційна влада Криму попросила туристів утриматися від поїздок на півострів в найближчі дні, а в одразу кількох районах півострова з'явилися блок-пости з автоматниками. 7 серпня Кримська правозахисна группа заявила, що до Керчі з Росії через поромну переправу прибула велика кількість військової техніки.