У справі Януковича затримано генерал-полковника Головача і ще 4 податківців

20:47, 09.08.2016

Бюст Януковича, знайдений під час обшуку у Головача.

Правоохоронці затримали колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Андрія Головача та ще 4 посадовців податкових органів часів Януковича. Усі затримані працювали на високих посадах у податковій службі, коли нею керував Олександр Клименко, який належить до так званої сім’ї Януковича.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook у вівторок ввечері.

 

«У рамках розслідування справи Віктора Януковича, Військова прокуратура разом з СБУ затримала і провела обшук у колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Головача. Одночасно були затримані ще 4 посадовці податкових органів часів Клименка», - написав Луценко.

 

Генпрокурор зазначає, що затримані підозрюються в незаконному відшкодуванні ПДВ «підприємствам з ознаками фіктивності, що знаходилися під контролем злочинної групи Януковича, Азарова, Клименка на суму 3 млрд. 166 млн. 90 тис. грн.»

 

Під час обшуку помешкання Головача слідчі і оперативники побачили на чільному місці бюст Януковича.

 

«Бюст Януковича, на який, очевидно, на ніч молився громадянин Головач, йому не допоміг. Суд погодив його арешт із можливістю застави 200 млн. грн. Клопотання про арешт інших затриманих суд розгляне завтра», - додає Юрій Луценко.

 

Уродженець Донецька 47-річний Андрій Головач зробив запаморочливу кар’єру у 2010 році, одразу після того, як Віктор Янукович став президентом. У березні 2010 року Головача було призначено спочатку першим заступником, а згодом і начальником податкової міліції України.

 

Вже до кінця року він став першим заступником голови Державної податкової служби України. До цього, пану Головачу не вдавалося піднятися вище керівника податкової міліції Запорізької та Дніпропетровської областей.