У Генпрокуратурі Шепелєва вважають агентом Росії

19:49, 08.08.2016
Колишній депутат від БЮТ Олександр Шепелєв, в екстрадиції якого відмовила Росія, з 2014 року працює на Федеральну службу безпеки (ФСБ). Про це заявили у Генпрокуратурі України.
 
"У ході досудового розслідування отримано документи, які вказують на справжні мотиви відмови в екстрадиції О. Шепелева, а саме підтверджують те, що останній з 2014 року є гласним співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації та виконує покладені на нього співробітниками вказаної спецслужби завдання", - йдеться в документі.
 
Нагадаємо, 18 липня 2016 р. генпрокуратура Росії відмовила генпрокуратурі України видачи розшукуваного екс-депутата Шепелєва. При цьому росіяни не вказали причин такого рішення. На запит ГПУ з проханням пояснити відмову - теж немає відповіді.
 
5 серпня 2016 р. Головна військова прокуратура направила до Печерського райсуду Києва клопотання про надання дозволу на проведення попереднього розслідування стосовно Шепелєва.
 
 
В Україні Шепелєв підозрюється в скоєнні ряду злочинів: організація умисного вбивства, замаху на вбивство, привласнення і розтрата чужого майна та інших.
 
6 липня 2014 р. втік з лікарні швидкої допомоги в Києві. Разом з ним зник і охоронець. У зв'язку з його втечею був звільнений начальник слідчого ізолятора Києва та начальник медичної частини. МВС оголосило Шепелєва в міжнародний розшук.
 
У березні 2015 року Шепелєва затримали у Московській області російські правоохоронці. 21 березня російський суд виніс постанову про його екстрадицію, проте проте вона так і не була виконана.
 
Сьогодні екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що Шепелєв вийшов на свободу з російського СІЗО.
 
Раніше з'явилася інформація, що Шепелєв в Росії дав свідчення проти Юліі Тимошенко.