Військова прокуратура розкрила вбивство адвоката Грабовського

18:04, 06.08.2016
Прокуратура розкрила вбивство адвоката Юрія Грабовського і збирається до 15 серпня показати репортаж. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в інтерв'ю виданню "Букви".
 
"Ми розкрили вбивство адвоката Грабовського фактично протягом неповних трьох тижнів. Нами були встановлені і затримані виконавці і організатори цього злочину тут, в Україні", - сказав він.
 
Матіос додав, що розслідування закінчено, а матеріали будуть надані для ознайомлення захисникам і двом затриманим, які підозрюються в скоєнні двох навмисних убивств, одне з яких - вбивство адвоката Грабовського.
 
Головний військовий прокурор повідомив, що до 15 серпня репортаж про справу покаже "5 канал".
 
"Не хочу забігати вперед, але сподіваюся, що до 15 серпня цей репортаж (наскільки я знаю, він триватиме до однієї години) буде продемонстрований на" 5 каналі ", і кожен зможе зробити свій висновок. Ми хочемо показати, що всі можливі і неможливі аргументи, версії, які висувалися підозрюваними, - наслідок, мої підлеглі, оперативники Головного управління "К" СБУ відпрацювали по повній. Встановили мотиви, виконавців, механізм злочинів, знайшли знаряддя, і головне - дали відповідь на основне питання (буду тримати інтригу): був замовник, хто він і яка причина цього нелюдського злочину щодо адвоката, людини, який захищав російських ГРУшники", - підкреслив Матіос.
 
І додав, що в ході розслідування виникло дуже багато питань, зокрема, підроблених документів про належність до однієї ці спецслужба, які вилучили в одного з підозрюваних.
 
Нагадаємо, 25 березня, адвоката російського ГРУшника Олександра Александрова Юрія Грабовського було застрелено в колишньому колгоспному саду неподалік міста Жашків на Черкащині.
 
Перед смертю він передав журналістам виписки з наказів про звільнення з лав Збройних сил Росії росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.