Матіос збирається подати у відставку у вересні

16:48, 06.08.2016

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос не виключає, що подасть у відставку після 1 вересня. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Букви".

 

"Зараз думаю, що найбільш дієвим інструментом виконання всіх узятих на себе викликів з боку генерального прокурора є військова прокуратура. Ми встигнемо до 1 вересня, коли виповниться 100 днів, як Юрій Луценко призначений генпрокурором. Після цього я, напевно, зі спокійною душею піду", - сказав головний військовий прокурор.

 

На його думку, "зроблене і створене є на кого залишити".

 

«Ми дуже важко працюємо. Толерантно, у межах закону, долаючи страшенну проблематику закулісся українських реалій. Оскільки Україна — велике село, тут усі все знають, усі комусь кум-сват-брат або політичний соратник, то нам доводиться нівелювати всі загрози, що є невидимими і невідомими суспільству. Чи є спокуси? Є. Поки тримаємося. Луценко своїм знанням розклАдів української політики і рішучістю нам сильно допомагає», — додав військовий прокурор.

 

Матіос також повідомив, що найближчим часом буде оприлюднено шокуючі результати розслідування щодо колишніх посадовців часів президентства Віктора Януковича та його оточення. А також пообіцяв до 15 серпня надати матеріали щодо вбивства адвоката Юрія Грабовського.