Плотницького підірвали: в Луганську звинувачують диверсантів (відео)

13:13, 06.08.2016

Toyota Прадо Плотницького перетворилася на брухт.

У самопроголошеній Луганській народній республіці головною версією замаху на главу ЛНР Ігоря Плотницького вважають діяльність українських диверсантів. Про це повідомляє російське агентство "Інтерфакс" з посиланням силові структури окупантів. 
 
 
"Замах стався за допомогою направленого праворуч вибуху начиненого фугасу. Основна версія - дії української диверсійно-розвідувальної групи", - сказав співрозмовник агентства.
 
У Службі безпеки України замах Плотницького пояснюють внутрішньою боротьбою за владу і за грошові потоки на Донбасі. 
 
"Це лише підтвердження того, що там постійно йде боротьба за владу і за грошові потоки. І вони між собою ділять ці канали", - сказав радник голови СБУ Юрій Тандит в ефірі 112 Україна.
 

 
Нагадаємо, сьогодні вранці у Луганську було скоєно замах на Плотницького. Потужний вибух стався поряд з його машиною. Плотницького та двох осіб та ще двох осіб, які були в машині, госпіталізовано до місцевої лікарні з важкими пораненнями.
 
У результаті підріву автомобіля у Плотницького мінно-осколкові поранення, зокрема, пошкоджені печінка та селезінка. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посилання на лікарів. Після операції бойовика перевели до реанімації.