Антикорупційний прокурор звинувачує Луценка в захисті кишенькового судді Кернеса

21:23, 05.08.2016

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький закидає Генпрокурору Юрію Луценку саботаж притягнення до відповідальності за хабраництво «кишенькового судді Кернеса», який працює в одному з райсудів Харкова.  На його думку, тим самим Луценко наніс йому удар в спину.

 

Про це Назар Холодницький написав у Facebook у п'ятницю ввечері.

 

За його словами, прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт щодо судді-хабарника з одного із райсудів Харкова. Водночас, Генпрокуратура закрила кримінальне  провадження за фактом одержання хабара щодо цього судді.

 

Пан Холодницький наголошує, що «в матеріалах наявні беззаперечні докази, що викривають суддю в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів з використанням свого службового становища».

 

«Досить знаковим є той факт, що у місті Харкові цього суддю називають «Серьожа-четвертак», оскільки вирішення питань з останнім вартує від 20 до 30 відсотків від суми позову чи рішення», - зазначає керівник САП.  

 

За словами Назара Холодницького, замість того, щоб викрити суддю-хабарника та притягнути до відповідальності слідчих та прокурорів, які незаконно закрили кримінальне провадження, Генпрокурор «фактично став на захист пшонківських методів розслідування, в якій панує кумівство та позапроцесуальний порядок прийняття рішень у кримінальному провадженні».

 

«Приступаючи до виконання обов’язків заступника генерального прокурора – керівника САП я розумів, що в мене тепер немає друзів, але очікувати удару в спину від Генерального прокурора України, який повинен бути взірцем у боротьбі з корупційною гідрою я категорично не міг», – констатує пан Холодницький.