Поліція розшукує свідка вбивства Павла Шеремета

19:36, 04.08.2016

Поліція розшукує молодого чоловіка, який міг бачити злочинців, які встановили вибуховий пристрій в машину, в якій загинув журналіст Павло Шеремет. Про це повідомив начальник карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін.
 
"Є свідок, особу якого на даний момент поки не встановлено, тому ми просимо його вийти на зв'язок або звернутися на гарячу лінію, або на номер "102". Його свідчення будуть важливі для нас", - сказав він.
 
За словами Головіна, свідок - молодий чоловік ростом до 180 см, який мав чорний рюкзак з двома світловідбиваючими смугами. У ніч закладення вибухового пристрою в авто Шеремета він йшов по вулиці Івана Франка в Києві.
 
Нагадаємо, Павло Шеремет помер в результаті вибуху в його машині, який прогримів вранці 20 липня, коли він їхав на роботу. Машина повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер.
 
Саморобний вибуховий пристрій був закріплений на днище автомобіля. За оцінками фахівців, потужність бомби становила близько 500 грам в тротиловому еквіваленті. Фахівці Федерального бюро розсліжування (США) проводять експертизу вибухової речовини.
 
Автомобіль належав цивільній дружині Шеремета, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самою Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.
 
У поліції описали прикмети підозрюваних у вбивстві журналіста - чоловіка та жінки. У чоловіка "іспанська борідка", зростання не більше 175 см, статура міцна - швидше за все борець чи займався важкою атлетикою. Жінка зростом приблизно 163-168 см, мала певну ходу і спортивна статура.
 
При цьому, як зазначили правоохоронці, особи підозрюваних не визначені. Певні особи відпрацьовуються.
 
Правоохоронці розглядають 4 версії вбивства журналіста Шеремета, однак поки що слідство схиляється до однієї з них.