Після стрілянини Степан Барна звільнив водія за прогул заднім числом

13:26, 03.08.2016
Голова Тернопільської облдержаміністрації Степан Барна звільнив водія Олега Сверида, який напередодні вчинив стрілянину по дітям з пістолету, за прогул. Про це повідомляє адміністрація на своїй сторінці в Facebook.
 
У розпорядженні, яке підписав керівник області, зазначається, що Олега Свериду, який з 2014 року працював водієм відділу фінансово-господарського забезпечення апарату обладміністрації 2 серпня звільнили з посади відповідно до пункту 4 статі 40 Кодексу законів про працю України. Тобто, за прогул чи вiдсутностi на роботi бiльше трьох годин протягом робочого дня без поважних причин.
 
 
У той же час Барна заявив, що працівники органів державної влади повинні мати високі моральні якості. "З цієї ситуації має винести урок кожен. Незалежно від посади, рангу, вислуги років, політичної приналежності та інших чинників – людина, яка своїми діями дискредитує діяльність органів державної влади, буде звільнена", - зазначив він.
 
Користувачі соцмереж назвали таке рішення неадекватним. "Нормально було б взяти на особистий контроль голови по кримінальному провадженню стосовно цього колишнього працівника, оскільки "звільнення з роботи" то не зовсім адекватне покарання для неадеквата який зі стволом по місту бігає і по дітях пуляє...", - прокоментував Сергій Сиротюк у Facebook.
 
Нагадаємо, 2 серпня водій Олег Сверида стріляв з пістолета в дітей у дворі будинку на вулиці Живова, 26 в Тернополі.
 
Поліцейські, які приїхали на виклик свідків через 70 хвилин, затримали "стрілка". У його барсетці знайшла посвідчення водія голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни та посвідчення помічника народного депутата України Зеліка, які були видані на ім'я Сверида Олега.
 
Свідки стрілянини кажуть, що Сверида був дуже п'яний і припустили, що поліцейські повезли затриманого на медекспертизу. А Степан Барна звернувся у поліцію, аби та з’ясувала, чи дійсно саме співробітника облдержадміністрації було затримано з пістолетом на дитячому майданчику.