Контр-адмірала Шакуро судитимуть за держзраду

09:57, 02.08.2016
Військова прокуратура Південного регіону України закінчила спеціальне досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника штабу – першого заступника командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який, зрадивши Присязі, перейшов на бік країни-агресора. Про це повідомляється на офіційному сайті заступника генпрокурора – головного військового прокурора Анатолія Матіоса.
 
У повідомленні зазначається, що колишній контр-адмірал, вчинивши дезертирство з ВМС ЗСУ, вступив на військову службу у збройні сили держави-агресора. З липня 2014 року він займав посаду заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ. На даний час Шакуро з військової служби звільнений і знаходиться в окупованому Росією  Криму.
 
У березні Матіос повідомив, що Шакуро оголошено в розшук.
 
У липні 2016 року військова прокуратура Південного регіону повідомила Шакуро про підозру у дизертирстві та державній зраді, передбачені ч.1 ст.408 та ч.1 ст.111.
 
Наразі військова прокуратура Південного регіону закінчила спеціальне досудове розслідування і обвинувальний акт стосовно Шакура направлий до суду.
 
Нагадаємо, деякі військовослужбовці, які проходили службу в Криму, у лютому-травні 2014 року надавали Росії допомогу в проведенні підривної діяльності, допомагали захоплювати військове майно, яке належало ЗСУ, а пізніше дезертири перейшли на службу в Збройні сили Росії.