Дружина Луценка змусила Генпрокурора захистити одеситку, що вбила ґвалтівника

22:01, 01.08.2016

Юрій Луценко і його дружина Ірина.

Кримінальне провадження, відкрите проти дівчини за статею про «умисне вбивство» ґвалтівника в Одесі перекваліфікували на статтю про «вбивство при обороні», після втручання Генпрокурора Юрія Луценка на прохання його дружини, депутата Ірини Луценко.

 

Про це повідомляє партійний сайт Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у понеділок.

 

Зазначається, що у Суворовському районі міста Одеси поліція затримала дівчину, яка двічі вдарила ножем чоловіка, захищаючись від зґвалтування.

 

«Одеситка, яка сама ледь не стала жертвою ґвалтівника, зі слідами укусів та синців, була затримана та доправлена до відділення поліції. Сам ґвалтівник був доставлений у лікарню з двома пораненнями, які виявились несумісними з життям», - йдеться у повідомленні.

 

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство.

 

«Саме ця новина зачепила народного депутата Ірину Луценко, яка на законодавчому рівні бореться із домашнім насильством над жінками та дітьми», - повідомляють у БПП.

 

Тож пані Ірина, обурена помилковою кваліфікацією дій жертви, звернулася до свого чоловіка – Генпрокурора Юрія Луценка з проханням втрутитися у дану ситуацію, оскільки дівчину могли засудити за навмисне вбивство, в той час, як молода одеситка захищалася від ґвалтівника.

 

Після цього, Юрій Луценко переговорив із прокурором Одеської області  Олегом Жученком. Після з’ясування обставин даного інциденту, кримінальне провадження перекваліфікували на ст. 118 Кримінального кодексу, тобто вбивство при обороні.