Герой України Микола Романчук швидко читає свою справу про хабарництво

16:19, 01.08.2016

"Тутанхамон з Миколаєва" Микола Романчук.

Колишній перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола  Романчук, підозрюваний в отриманні хабара розміром 90 тис. доларів, протягом минулих вихідних ознайомився з трьома томами свого кримінального провадження з шести.

 

Про це в ефірі каналу «112 Україна» повідомив заступник військового прокурора Південного регіону Євген Нетужилов.

 

За його словами, слідчі військової прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Миколи Романчука, а матеріали провадження передано для ознайомлення підозрюваному в хабарництві та його захисникам.

 

«Матеріали справи складаються з 6 томів і 12 годин відеоматеріалів. Наразі Романчук має чотирьох захисників. За три останні дні Романчук вивчив 3 томи справи у приміщенні Військової прокуратури Південного регіону. Один його адвокат також почав ознайомлення. Інші три адвокати ніяк не доїдуть доОдеси з Києва», - каже пан Нетужилов.

 

У прокуратурі розраховують, що до кінця цього тижня Романчук і його захист вивчать матеріали справи, після чого її можна буде передати до суду.

 

Нагадаємо, 3 червня 2016 року Романчука разом з іншими посадовцями викрили під час отримання хабара на загальну суму 90 тисяч доларів США, які вони нібито вимагали від директора одного з товариств за надання дозволу на користування надрами на Новомиколаївському родовищі пиляних вапняків.

 

Під час обшуку садиби Романчука правоохоронці виявили підземні тонелі, в яких він зберігав гроші, антикваріат, золото у злитках. За це посадовця у пресі назвали «миколаївським Тутанхамоном».

 

8 червня Одеський суд заарештував заступника глави Миколаївської ОДА Романчука на два місяці з правом внесення 5,5 млн гривень застави. Після внесення застави Романчук вийшов із СІЗО.

 

Наслідком цього корупційного скандалу стало звільнення Президентом Порошенком миколаївського «губернатора» Вадима Мерікова. У відставку змушені були подати виконувач обов'язків начальника Головного управління Нацполіції у Миколаївській області Віталія Гончарова і прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов'яза.