Постовий на блокпосту застрелив в'язня з Єнакієвого, який намагався відібрати автомат

08:12, 31.07.2016

На блокпосту в районі села Луганське Бахмутського району Донеччини контрактник української армії застрелив чоловіка, який намагався заволодіти його автоматом АК-74У.

Сталося це після того, коли з’ясувалося, що засуджений за вбивство має фіктивні документи, за якими його звільнили від відбування покарання представники самопроголошеної Донецької народної республіки, повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

«Під час перевірки документів було виявлено довідку від 15.07.16 про звільнення після відбування покарання з Єнакіївської колонії за ст. 115 КК України (умисне вбивство), яка була завірена печаткою так званої «ДНР». Постовий прийняв рішення провести громадянина до представника військової контррозвідки», - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 

Але коли боєць вів до контррозвідників підозрілого громадянина, що прямував з окупованої території до міста Бахмут, той несподівано напав на постового, намагаючись забрати його автомат. Попереджувальний постріл у повітря не вгамував нападника, тому контрактник відкрив вогонь на ураження.

Про загибель нападника повідомлено військову прокуратуру Донецького гарнізону та чергового Бахмутського відділу поліції. На місці загибелі працювали група оперативного реагування військової комендатури міста Бахмут, а також оперативна група місцевої поліції.

 

Дії контрактника попередньо визнано правомірними.