На Закарпатті ввели мораторій на підвищення тарифів

08:50, 29.07.2016
Депутати Закарпатської облради ввели тимчасовий мораторій на підвищення комунальних послуг. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
 
Згідно документу, підвищувати вартість газу, тепла, електрики, холодної та гарячої води для населення забороняється до першого січня 2017 року.
 
Також депутати заборонили комунальним підприємствам проводити нарахування за роззрахунками з 1 липня та стягувати пеню за несвоєчасну оплату за комунальні послуги.
 
Закарпатські депутати направили звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та закликали уряд організувати перевірку законності підвищення комунальних тарифів.
 
Нагадаємо, першою з областей відмовилася підвищувати тарифи Полтавщина, відповідне рішення про мораторій депутати облради прийняли 26 липня.
 
Також ввели мораторії на підвищення тарифів Київ, Львів, Дніпро та Житомир.
 
На думку депутата фракції "Єдність", екс-мера столиці Олександра Омельченка, рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), щодо підвищення тарифів з 1 липня є незаконним, оскільки відомство не має відповідних повноважень.
 
З 1 липня в Україні майже вдвічі підвищилися тарифи на гарячу воду і опалення, а з 1 серпня подорожчає і холодна вода.
 
Основними причинами підвищення тарифів в НКРЕКУ назвали зростання цін на електроенергію і підвищення заробітної плати працівникам підприємств.
 
Згідно досліджень громадської думки, яке провела компанія Research & Branding Group у травні, 81% українців заявили, що не зможуть оплачувати рахунки після підвищення тарифів.