На Донбасі воювало 50 тисяч російських громадян

16:55, 28.07.2016
На Донбасі воювало 50 тисяч громадян Російської Федерації, як підтверджують документи волонтерського проекту "Миротворець".  Про це повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.
 
"На території України воювало 50 тисяч громадян Російської Федерації", - написав депутат. 
 
Він зазначив, що ця цифра - "не домисли і не припущення, а документальний факт, знайдений волонтерами проекту "Миротворець" в поштовій скриньці російської терористки Марії Коляди, яка виконує функції керівника прес-служби терористичної організації "ДНР".
 
Радник уточнив, що у скриньці волонтери виявили лист, написаний від імені колишнього так званого "премьер міністра" "ДНР", громадянина Росії Олександра Бородая до єпископа Орєхово-Зуєвському Пантелеймону. Бойовик прохав єпископа надати допомогу російським бойовикам, які брали участь в боях на Донбасі. "У цьому листі чорним по білому зазначено, що в боях проти України взяло участь понад 50 тисяч громадян РФ", - заявляє Антон Геращенко.
 
 
 
Депутат вважає, що знайдене волонтерами "Миротворця" "листування російських шпигунів і їх посібників в сепаратистських анклавах "ДНР/ЛНР" стане ще одним доказами на судових процесах проти Росії.
 
Всього в базі даних "Миротворця" - відомості про 18 200 російських громадян, які брали чи беруть участь у війні проти України.
 
Нагадаємо, у серпні 2015 року президент України Петро Порошенко заявив, що загалом на окупованих територіях України, враховуючи громадян Росії та бойовиків незаконних збройних формувань, воює понад 40 тисяч осіб, у тому числі 9 тисяч кадрових військовослужбовців ЗСУ РФ, які перебувають на керівних посадах.