Французькі парламентарі їдуть до Криму на зустріч з окупаційною владою

16:24, 28.07.2016
Делегація ускладі 11 французьких парламентарів, яку очолює депутат національних зборів, екс-міністр транспорту Франції Тьєррі Маріані, відвідає окупаційний Крим з 29 по 31 липня. Про це заявив у четвер у Москві депутат національних зборів Франції Тьєррі Маріані, повідомляє "РИА Новости".
 
Він уточнив, що серед членів делегації є ті, хто вже відвідував Крим за часів його окупації, а також шестеро осіб, які їдуть вперше на півострів. "Я думаю, все це свідчить про те, що ті санкції, які були прийняті проти довели свою повну неефективність", — сказав Маріані в ході переговорів зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним.
 
За словами депутата, французька делегація зустрінеться з представниками окупаційної влади Криму Сергієм Аксьоновим, Володимиром Константиновим, прокурором Криму Наталією Поклонською і губернатором Севастополя Сергієм Меняйлом. Французи планують відвідати три міста - Сімферополь, Севастополь і Ялту та відзначити разом з окупантами день ВМФ Росії.
 
"Французькі делегати все ще зацікавлені в тому, щоб бачити речі такими, які вони є. Я вважаю, що саме такий настрій дозволив нам прийняти – спочатку в національних зборах, а потім і в Сенаті – ініціативу щодо зняття санкцій щодо Росії", - наголосив Тьєррі Маріані
 
Нагадаємо, група французьких депутатів, більшість з яких - від партії екс-президента Франції Ніколя Саркозі "Республіканці", на чолі з Тьєррі Маріані рік тому побувала за візитом у анексованому Криму. 
 
Поїздка викликала несхвальну реакцію в МЗС України та МЗС Франції. У Франції назвали поїздку "протизаконною ініціативою", яка не має "нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства". СБУ заборонила в’їзд в Україну всім французьким депутатам - учасника делегації.