Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження через оприлюднене відео вбивства Шеремета

09:23, 26.07.2016
ГПУ відкрила кримінальне провадження у зв'язку з оприлюдненням у мережі відео з можливими вбивцями журналіста Павла Шеремета. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
 
"Коли я побачив у доступних ЗМІ відео вбивства, я був дуже обурений – це неприпустимо з точки зору закону, і ми зареєстрували кримінальне провадження, буде кримінальна відповідальність до тих, хто передав це службове, дуже важливе для слідства, відео в ЗМІ", - заявив він.
 
Юрій Луценко також зазначив, що подібні відео не мають бути темою для публічного обговорення. "Це відео не єдине, в нас є інші, можливо, навіть більш важливі, але всі новини з цього питання є не для публічного обговорення", - додав генпрокурор. 
 
У МВС допитали журналістів 17-го каналу, які опинилися на місці вбивства Шеремета .
 
Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто, в якому він пересувався, вибухнуло.
 
Юрій Луценко повідомив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою.
 
Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівку потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.
 
Силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.
 
Пізніше з'явилося відео на якому нібито зафіксований момент закладання вибухівки під машину, в якій загинув журналіст Павло Шеремет. Весь ролик був змонтований з різних відеокамер зовнішнього спостереження, які були встановлені поряд з будинком загиблого. Як видно з кадрів, у закладанні бомби брали участь двоє людей - чоловік і жінка.