Прокуратура передасть до суду ще одну справу відносно "діамантових прокурорів"

11:30, 24.07.2016
Прокуратура найближчим часом направить до суду ще одну справу відносно так званих «діамантових прокурорів» і оскаржить зняття арешту з майна екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
 
«У прокуратурі завершується друге кримінальне провадження стосовно так званих "діамантових прокурорів" по іншому епізоду їх незаконної діяльності, це так зване "сміттєва справа". Я думаю, найближчим часом і ця справа піде в суд і буде ще одним етапом відповідальності цих діячів", - сказав генпрокурор.
 
За його словами, прокуратура оскаржить зняття арешту з майна одного з так званих «діамантових прокурорів», екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. 
 
Екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 роки за отримання хабара в розмірі 3 млн 150 тисяч гривень. Під час обшуків у Володимира Шапакіна було вилучено 400 тисяч доларів, а в Олександра Корнійця - значна кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова. 
 
4 січня 2016 року Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» в суд. Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна відпустили з-під варти під застави.
 
22 липня колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько стверджував, що Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна одного з так званих «діамантових прокурорів», екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.