Олена Притула отримає охорону після вбивства Шеремета

14:03, 20.07.2016

Олена Притула.

Президент Петро Порошенко під час наради із керівниками силових відомств у середу доручив надати охорону керівнику «Української правди» Олені Притулі – власниці машини, внаслідок вибуху якої загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

 

Про це на своїй сторінці у твіттері написав речник Президента Святослав Цеголко.

 

«Президент проводить нараду з силовиками. Доручив надати охорону Олені Притулі», - написав Цеголко.

 

Президент Петро Порошенко також повідомив головному редактору «Української правди» Севгіль Мусаєвій-Боровик під час телефонної розмови, що отримав згоду від ФБР США підключитися до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Порошенко також дав доручення міністру закордонних справ Павлу Клімкіну запросити до розслідування Europol. За словами президента, до розслідування підключили найкращих слідчих.

 

Петро Порошенко повідомив пані Мусаєвій-Боровик про рішення надати охорону керівнику «Української правди» Олені Притулі і запропонував охорону головному редактору видання.

 

«Він сказав, що він на боці УП і готовий 24 години на добу бути на зв'язку», - повідомила Севгіль Мусаєва-Боровик.

 

Нагадаємо,  що за словами речника прокуратури Києва Надії Максимець в рамках розслідування вбивства журналіста Шеремета слідчі, серед інших версій, розглядають і версію замаху на життя Олени Притули, у машині якої він знаходився під час вибуху.

 

«Зараз проводяться слідчі дії біля дому Шеремета і Притули, де машина була припаркована вночі. Також встановлюється, чи були там відеокамери, встановлюється, чи були там, можливо, свідки, які володіють якоюсь інформацією з цього приводу», - сказала пані Максимець

 

За попередніми даними МВС, автомобіль марки «Субару» був підірваний саморобним вибуховим пристроєм, можливо – дистанційно керованим.

 

За словами журналістів «Української правди», останнім часом Павло Шеремет і Олена Притула розповідали, що за ними стежать невідомі.