Заступник голови «Одеського припортового заводу» Микола Щуриков арештований на два місяці

12:15, 20.07.2016

Микола Щуриков.

Солом'янський районний суд міста Києва на засіданні в середу обрав першому заступнику голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з правом внесення застави у розмірі 40 млн. 584 тис. грн. (хоча прокуратура просила заставу в розмірі 205 млн. 1 тис. грн.).

 

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Тим самим суд підтримав аргументи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, представники якої наголосили під час засідання, що тримання під вартою Миколи Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять у справі стосовно нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, виїхати за межі України.

 

За словами представника антикорупційної прокуратури, Щуриков був затриманий і йому було оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого кримінального злочину - розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, з використанням службового становища на суму понад 205 млн. 181 тис. грн.

 

Нагадаємо, що 14 липня антикорупційна прокуратура затримала першого заступника директора ОПЗ Миколу Щурикова і першого заступника голови правління «Нафтогазу» Сергія Перелому у справі про розтрату коштів підприємства.

 

За даними прокуратури, в ході досудового розслідування встановлено, що в травні 2015 року у Сергія Переломи «виник умисел щодо розтрати грошових коштів ОПЗ на користь ВАТ «Укрнафта», де 50+1% належить приватним акціонерам.

 

17 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Сергію Переломі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з альтернативою внесення застави 80 мільйонів гривень.