Порошенко вимагає негайно розслідувати загибель журналіста Шеремета

10:40, 20.07.2016

Керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе на місці вбивства Павла Шеремета.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

 

Про це він написав у своєму Facebook в середу.

 

«Жахлива трагедія у Києві. Шок – інших слів немає. Знав Павла особисто. Співчуваю усім рідним та близьким. Доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин. Винні мають бути покарані», – написав Порошенко.

 

Водночас, поліція вже збирається вилучити записи камер відеоспостереження з місця загибелі журналіста «Української правди» Павла Шеремета.

 

«Ми візьмемо всі записи камер, які є навколо... особливо мені не подобається ця ситуація перед хресною ходою», – сказала на місці події керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

 

За словами Деканоідзе, розслідування загибелі Шеремета є тестом на ефективність роботи поліції.

 

Окрім керівників МВС на місці події працюють керівники СБУ.  У столичному Главку поліції відбулася міжвідомча нарада силовиків щодо розслідування резонансного вбивства. 

 

Радник глави МВС, депутат Антон Геращенко в ефірі «112 Україна» припустив, що в загибелі журналіста Шеремета може бути «російський слід». Мовляв, державі-агресору потрібно посіяти недовіру до влади і страх в українському суспільстві, як це було у випадку резонансого вбивства журналіста Гонгадзе  майже 16 років тому.  

 

«Це цинічне, добре сплановане вбивство», - каже пан Геращенко і додає, що слідство розглядатиме всі версії причин вбивства, у першу чергу – професійну діяльність Павла Шеремета. 

 

Відомий журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва в середу вранці. За даними Генпрокурора Юрія Луценка, Павла вбили, оскільки в автівці «Субару» спрацював вибуховий пристрій.

 

Радник голови МВС Зорян Шкіряк написав на своїй сторінці у Facebook, що за попередніми даними журналіст Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання  безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

 

Шкіряк припустив, що пристрій керувався дистанційно або спрацював із затримкою.