У Німеччині поліція застрелила афганця, який напав на пасажирів із сокирою

07:46, 19.07.2016

17-річний юнак, який прибув до Німеччини з Афганістану без супроводу дорослих, пізно ввечері у понеділок напав на пасажирів поїзда під Вюрцбургом, що у Баварії. За даними поліції, четверо людей отримали важкі поранення, ще четверо - легкі. Поліція застрелила нападника.

 

Про це пише DW.com.

 

Сталося це під час руху регіонального поїзда в Баварії між станціями Оксенфурт та Вюрцбург-Хайдінгсфельд. В цілому постраждали, щонайменше, 15 осіб, деякі з них перебувають у стані психологічного шоку.

 

Як повідомив глава МВС Баварії Йоахім Геррманн, напад вчинив 17-річний афганець, який останнім часом мешкав у Оксенфурті в будинку для неповнолітніх біженців.

 

Глава МВС Баварії уточнив, що злочинець вистрибнув з вагона, як тільки поїзд зупинився, і намагався сховатись, однак натрапив на наряд поліції, який швидко прибув на місце виклику. Злочинець намагався атакувати із сокирою ще й поліцейських, однак був застрелений.

 

Агенство AFP з посиланням на неназване джерело повідомило, що атака на пасажирів поїзда, можливо, мала ісламістський характер. Утім, офіційні речники поліції заявляють, що поки що причини неадекватного нападу на людей невідомі.