МЗС закликає українців у Туреччині не виходити на мітинги

01:35, 16.07.2016
Міністерство закордонних справ України закликає українців у Туреччині зберігати спокій і не брати участь у масових заходах у зв'язку зі спробою військового перевороту проти Реджепа Таїпа Ердогана. 
 
·"У зв'язку з подіями в Туреччині просимо громадян України зберігати спокій, не брати участь у масових заходах, слідкувати за повідомленнями МЗС", - сказано в повідомленні.
 
"Аеропорти Стамбула наразі не працюють. У цьому зв'язку, а також з огляду на безпекову ситуацію настійливо рекомендуємо утриматися від поїздок до Стамбула та інших міст країни", - повідомив Генконсул України у Стамбулі Володимир Боднар.
 
При цьому українські дипломати в країні нині працюють в режимі підвищеної готовності. У разі необхідності українців просять звертатися на гарячу лінію Генконсульства в Стамбулі: +90 530 612 5577 або на гарячу лінію ‎МЗС‬: +38 044 238 16 57.
 
Як повідомляла "УМ", в ніч з п'ятниці на суботу в Туреччині відбувається спроба військового перевороту. При цьому представники діючої влади закликали турецький народ вийти на вулиці, щоб зупинити заколот військових.