Дніпро слідом за Києвом ввів мораторій на підвищення комуналки

15:57, 13.07.2016

Дніпровська міська рада ухвалила мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для мешканців Дніпра до 1 січня 2017 року. «За» проголосували 47 депутатів.

Про це повідомляє Дніпровська міська рада на свої сторінці у Facebook.

Рішення набуде чинності з моменту офіційної публікації. Очільник міста Боріс Філатов зазначив, що воно є політичним і  закликав інших керівників територіальних громад, мерів підписати колективний судовий позов проти НКРЕКП з вимогою привести тарифи до рівня, який люди зможуть осилити.

Якщо НКРЕКП цього не зробить, міська влада вирішуватиме питання, зокрема, за рахунок муніципального бюджету. «Люди не можуть нести такий фінансовий тягар», – упевнений  Філатов.

Таким чином,  до початку наступного року тарифи на електроенергію, тепло, природний газ, гарячу і холодну воду, а також водовідведення для населення міста підвищуватися не будуть. Крім того, поки діятиме заборона, городянам не нараховуватимуть пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг.  
 
Таким чином, Дніпро став другим містом після Києва, який ввів мораторій на підвищення комунальних тарифів. Раніше аналогічне рішення ухвалила Київська міська рада. У столиці мораторій діятиме  з 1 липня до 1 жовтня 2016 року.