У Маріуполі невідомі з автоматами і кулеметом захопили Азовську нафтову компанію

11:02, 12.07.2016

Поліція лише спостерігає за прохідною захопленої компанії.

«Укрсоцбанк» заявляє про перехід під контроль невідомих ТОВ «Азовська нафтова компанія» (АНК, Маріуполь), нерухоме майно і обладнання якого, згідно з відкритим виконавчим провадженням, описано, заарештовано і є заставним майном банку.

 

Про це повідомляє прес-служба «Укрсоцбанку» в понеділок.

 

«Азовська нафтова компанія повністю перейшла під контроль невідомих, поліція охорони втратила над ним контроль, -  повідомляють у прес-службі банку. - 8 липня на територію АНК заїхав позашляховик «Хаммер» з невідомими людьми в масках, вибив ворота, всіх представників Національної поліції, які здійснюють охорону заводу, поклали на землю.»

 

Відповідно до листа, направленого до «Укрсоцбанку» Маріупольським міжрайонним відділом управління поліції охорони в Донецькій області, об 11:30 8 липня до чергової частини управління поліції охорони надійшло повідомлення, що АНК захопили 30 невідомих осіб у масках, озброєних автоматичною нарізною зброєю з підствольними гранатометами.

 

Вони прибули на територію АНК на двох мікроавтобусах, двох легкових автомобілях та позашляховику «Хаммер» з крупнокаліберним кулеметом.

 

«Загони Маріупольського МО УПО в Донецькій області чинили фізичний опір нападникам, однак під загрозою зброї після фізичного зіткненні були витіснені за межі об'єкта. Враховуючи, що Маріупольський МО УПО є поліцією охорони..., гарантує публічну безпеку і громадський порядок на об'єкті, то, враховуючи п'ятикратну чисельну і вогневу перевагу невідомих озброєних осіб, перехід до активних наступальних дій був необґрунтованим», - йдеться в повідомленні місцевої поліції.

 

Кальміуський відділ поліції у Донецькій області відкрив кримінальне провадження за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.