Замміністра МОЗ Роман Василишин заарештований на два місяці

06:14, 09.07.2016

Роман Василишин у суді.

У п’ятницю пізно ввечері Дніпровський райсуд Києва заарештував і призначив заставу в 2 млн. 85 тис. гривень підозрюваному в хабарництві заступнику міністра охорони здоров'я Роману Василишину.

 

Таке рішення ухвалила суддя Мирослава Марченко.

 

"Клопотання групи слідчих про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту задовольнити", - вирішила суддя Марченко. За її слвоами, Василишина заарештовано до 3 вересня.

 

При цьому, захист Василишина вважає, що на суд чинився тиск. Зі слів адвоката Миколи Щупеня, заяви правоохоронців про винність Василишина було зроблено до оголошення підозри Василишину, що може бути розцінено, як тиск на суд.

 

Роман Василишин, у свою чергу, підкреслив, що має намір оскаржити рішення суду. Водночас, високопосадовець МОЗ починає збір грошей для внесення застави.

 

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган зазначила, що у разі внесення застави на підозрюваного буде покладено обов'язки носити електронний браслет.

 

Нагадаємо, що правоохоронці затримали Василишина за підозрою в хабарництві. Як повідомляли голова СБУ Василь Грицак і Генпрокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу, Василишин через посередника створив систему поборів з практикуючих лікарів та їхніх пацієнтів за проведення  операцій.

 

Всього під час затримання і проведених обшуків у Василишина та його спільників вилучено більше 50 тисяч доларів і 320 тисяч гривень.