Ірина Гаврилова звільнена з «Радио Вести» за скандальні коментарі у соцмережах

10:03, 06.07.2016

Радіостанція «Радио Вести» припиняє співпрацю з Іриною Гавриловою у зв'язку з її публічними висловлюваннями на особистій сторінці у соціальній мережі.

 

Про це заявляє прес-служба радіостанції.

 

«У зв'язку зі зверненням колективу «Радио Вести» до керівництва Медіа-холдингу «Вести Украина» з листом, у якому акцентувалася увага на репутаційних ризиках, викликаних публічними висловлюваннями Ірини Гаврилової на особистій сторінці в соціальній мережі, ухвалено рішення припинити з нею співпрацю», – йдеться у повідомленні.

 

Радіостанція наголошує, що думка окремих журналістів і співробітників може не співпадати з думкою редакції.

 

«У своїй роботі колектив радіостанції керується засадами журналістських стандартів, об'єктивної різнобічної подачі інформації й висвітленням декількох точок зору», – зазначає компанія.

 

 

«Детектор Медіа» зазначає, що нещодавно на «Радио Вести» змінилося керівництво: генеральним продюсером став Віталій Докаленко, а шеф-редактором – Ірина Гаврилова. 4 липня став першим робочим днем Гаврилової на радіостанції, а вже 5 липня колектив зажадав її звільнення.

 

Висловлювання Гаврилової у Facebook про Євромайдан, учасників АТО, ЛГБТ-спільноту, її співпраця зі сепаратистськими сайтами стали приводом для обговорення її призначення в журналістському середовищі й серед активістів.

 

 

Депутат Борислав Береза навіть звернувся до Служби безпеки України з приводу постів Гаврилової у Facebook.

 

«Людина має право на власну точку зору і на свою особливу думку. Але якщо ця особиста думка - це ненависть до України, радість з приводу загибелі патріотів, антисемітизм и проросійска позиція, тоді новий шеф-редактор «Радио Вести» цією думкою володіє досконало», - написав Береза на своїй сторінці у Facebook.

 

Депутат Береза заявив, що припиняє співпрацю з даною радіостанцією і закликає зробити теж саме інших народних депутатів.