Луценко просить Верховну Раду позбавити Онищенка недоторканності

09:48, 16.06.2016

Генпрокурор Юрій Луценко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в газових оборудках.

 

Відповідний документ він опублікував на власній сторінці у Facebook у четвер на світанку. Речник Генпрокурора Лариса Сарган додає, що подання було підписане Юрієм Луценком далеко за північ.

 

«Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», - йдеться в оприлюдненому документі за підписом Генпрокурора.

 

Додатково Генпрокурор Луценко направив до Верховної Ради обгрунтування подання на 86-ти аркушах. Цей пакет документів сьогодні вранці до Верховної Ради привіз керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. 

 

Нагадаємо, що подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності у середу підготували і передали на підпис Генпрокурору керівництво НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Утім, у Верховній Раді це подання має пройти процедуру регламентного комітету. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що попросить профільний комітет якнайшвидше розглянути і внести до зали це подання Генпрокурора Луценка.

 

Окремі депутати і експерти припускають, що Онищенко вже втік за кордон. 

 

«Газового короля» Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженими цінами за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування».