«Доктор Пі» етапований до Львівського СІЗО

01:07, 15.06.2016

"Доктор Пі" повернувся до Львівського СІЗО.

Засуджений за шахрайство Андрій Слюсарчук,відомий як «Доктор Пі», днями був етапований з Полицької виправної колонії на Рівненщині, де він відбував покарання, до Львівського слідчого ізолятора. Пов’язано це з тим, що його справу направлено на новий судовий розгляд.

 

 «Напередодні Андрія Слюсарчука відправили до Львівського СІЗО спецвагоном у поїзді «Київ-Львів», – розповів агенції «Укрінформ» начальник Полицької виправної колонії Володимир Каламбет. - Слюсарчук перебував у колонії з середини минулого літа і режим не порушував. На роботу не ходив через медичне протипоказання. Дуже багато читав. Переважно наукову, художню літературу. Конфліктів із засудженими не мав. Йому, як і іншим, в установленому порядку передавали передачі».

 

Нагадаємо, що Слюсарчук видавав себе за фахового нейрохірурга і здобув славу людини з феноменальними здібностями – «Доктора Пі», однак усі його досягнення виявилися фіктивними, а деякі з його пацієнтів загинули.

 

14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив Слюсарчука до 8 років позбавлення волі за шахрайство. Відбувати покарання його відправили у Полицьку виправну колонію в Рівненській області.

 

Слюсарчук мав вийти на волю 20 червня 2016 року завдяки рішенню Апеляційного суду, однак Вищий спеціалізований суд скасував це рішення, а справу Слюсарчука направлено  на новий судовий розгляд.