У Львові протестувальники увірвалися до мерії і зірвали сесію

12:35, 09.06.2016

У четвер у міській раді Львова відбулися безпорядки, викликані протестами проти дій місцевої влади на чолі з мером Андрієм Садовим. Протестувальники вимагали відставки мера і влаштували бійки з правоохоронцями. Сесію міськради було зірвано.

 

Як повідомляють місцеві ЗМІ, спочатку перед Ратушею зібралися пересічні львів’яни, обурені трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі, підприємці, які вимагали покращення умов торгівлі, а також батьки  військових, обурені тим, що їхніх дітей не відпускають додому після завершення терміну служби. За даними Zaxid.net, серед мітингувальників були й представники організацій «Сокіл» та УНА-УНСО.

 

Як повідомляє ЗІК, кілька десятків протестувальників перейшли до активних дій. Не зважаючи на те, що вхід до міськради охороняли більше сотні працівників «Муніципальної варти» та Національної гвардії (ще сотня спецпризначенців зі щитами та у шоломах перебували всередині мерії) протестувальникам вдалося прорвати кордон правоохоронців. У спецпризначенців забирали щити і шоломи та витягували їх з приміщення міськради.

 

Після цього люди увірвалися в сесійну залу та захопили трибуну. Секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання. У цей час в нього пожбурили яйцем.

 

Керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії підполковник Олег Тіхов заявив, що представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали, застосували газ проти нацгвардійців, кілька бійців отримали легкі тілесні ушкодження. У свою чергу, протестувальники закидають застосування сльозогінного газу саме правоохоронцям.