МВС передало Генпрокуратурі архіви Партії регіонів

18:13, 07.06.2016

Міністерство внутрішніх справ спочатку вивчило, а потім передало Генпрокуратурі вісім мішків архівів зі згорілого під час Євромайдану офісу Партії регіонів.

 

Як заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зроблено це було через ухвалене в лютому 2015 року рішення, згідно якого всі питання, пов'язані з Майданом і фіксацією порушень, які були під час Революції гідності, мають бути передані на розслідування в ГПУ.

 

«Все передано у відповідні органи, частина потрапила в НАБУ, як ви знаєте. Іншу частину – у лютому 2014 року вісім мішків архівів Партії регіонів, які виявили після пожежі – були винесені і передані нам. Ми їх розбирали, об'єм колосальний, – сказав Арсен Аваков. - У тому числі там фігурує низка неназваних прізвищ. Це і розписки, і кошториси, і інші документи, це і дискредитація одного з політиків, не буду далі говорити».

 

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи про незаконні виплати Партією регіонів готівки колишнім і нинішнім чиновникам. За його словами, йдеться про чорну бухгалтерію із загальною сумою хабарів в розмірі 2 мільярди доларів. На прес-конференції 31 травня народний депутат Сергій Лещенко озвучив прізвища відомих політиків з «чорної каси» Партії регіонів.