Сирський анонсував збільшення терміну БЗВП мобілізованих, фото

20:23, 15.09.2024

У війську опрацьовують можливість створення Школи інструкторів. (Фото Генштабу ЗСУ)

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляє, що в українському війську планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки (БЗВП) мобілізованих.

 

За його прогнозом, відповідний проєкт розпочнуть уже в жовтні-листопаді 2024 року.

 

Як інформує Україна молода, про це Олександр Сирський повідомив у соцмережах у неділю.

 

«Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль», — заявив генерал.

 

 

Він також розповів, що провів робочу нараду щодо цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів.

 

 

Вони обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців, та напрацювали шляхи їхнього розвʼязання. Такожнанарадірозглянулинапрямивдосконаленнянавчальнихпрограм.

 

За словами головнокомандувача, ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому максимальну увагу приділяють залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом.

 

 

Також у війську опрацьовують можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу, розповів Сирський.

 

До речі днями Сирський заявляв, що мобілізовані українці вирушають на фронт з меншим рівнем підготовки, ніж він хотів би.

 

Як писало Associated Press, погана підготовка мобілізованих є однією з причин низки втрат українських територій на сході. Чимало новобранців відмовляються стріляти або ж просто покидають позиції.

 

Як повідомляла "УМ", влітку Сирський відвідував навчальні центри та перевіряв підготовку мобілізованих.
 
Також Сирський радився з інструкторами, медиками та волонтерами про зменшення втрат.